radiopradiovsharetoolundohidexoxpxvc1pc2pc3pc4pc5pc6pc7pc8pc9pc0pc1vc2vc3vc4vc5vc6vc7vc8vc9vc0varrowoarrowvbackbackarrowboxpboxvcalculccheckoccheckpccheckvcerclepcerclevcheckocheckpcheckvcloseoclosepclosevquoteemailexpandviewinfolocationovalepovalev paral pinplusopluspplusvprintradioorightangleleftangledownloadspeceyeviewcreditpaymentfacebooktwitterinstagramyoutubecbackarrowoprintoshareowarningeditwrenchpinmaplocalizationchelpcalfullocvalideocclearocdeleteocaddocremoveocinfoodeletetwarningocalemptyocemailocfacebookoctwitterocfacebookpcinstagrampctwitterpcyoutubepgrid3x3twarningppdfthreesixtyarrow-blackarrow-whiteplay-btnfiltersearchextlinksquare
Terug naar Sea-Doo-nieuws

BRP STAPT UIT SPORTBOTENMARKT

Valcourt, Quebec, 14 september 2012 – BRP heeft vandaag bekendgemaakt de sportbotenindustrie binnen enkele maanden te gaan verlaten. Als reden werd genoemd de sinds de financiële crisis alsmaar dalende bootverkopen, met name van sportboten.

 

"Het is voor BRP een zware, maar noodzakelijke beslissing geweest, " sprak José Boisjoli, directeur en CEO.   "We hebben keihard gewerkt om onze sportbotendivisie te laten groeien ondanks een in 2007 ingezette sterke verkoopdaling. Maar we moeten nu onze R & D-capaciteiten en kapitaalinvesteringen richten op sectoren die meer groeipotentie hebben."

BRP stapte in 1994 in de botenindustrie en kocht in 1995 de bedrijfsmiddelen van Celebrity Boats. De divisie verhuisde bij die gelegenheid naar Benton in Illinois (Verenigde Staten).

"We hebben naar een koper voor onze sportbotendivisie gezocht, maar zijn daar niet in geslaagd," vertelde Boisjoli. "We hebben dus het besluit moeten nemen de productie van de modellen van het komende modeljaar niet te hervatten om redenen van seizoensgebonden productieplanningstechnische aard."

Alle betrokken medewerkers zullen een goede overgangsregeling krijgen.

BRP zal zijn klanten onderdelen blijven leveren en garantieaanspraken blijven honoreren.


Bombardier Recreational Products Inc. (BRP), een private onderneming, is wereldleider in ontwerp, ontwikkeling, productie, distributie en marketing van gemotoriseerde recreatieve voertuigen. Het merk- en productgamma bestaat onder andere uit Ski Doo- en Lynx-sneeuwscooters, Sea-Doo-waterscooters en -boten, Evinrude- en Johnson-buitenboordmotoren, Can-Am ATV's en side-by-side voertuigen, Can-Am Spyder roadsters en Rotax-motoren. De producten van BRP worden in meer dan 100 landen verkocht.

www.brp.com

Sea-Doo, Ski-Doo, Lynx, Evinrude, Johnson, Can-Am, Rotax en het BRP-logo zijn handelsmerken van Bombardier Recreational Products Inc. of haar dochtermaatschappijen.

Informatie:

Johanne Denault
Manager Corporate Communications
Tel: +1 450 532 5173
johanne.denault@brp.com