radiopradiovsharetoolundohidexoxpxvc1pc2pc3pc4pc5pc6pc7pc8pc9pc0pc1vc2vc3vc4vc5vc6vc7vc8vc9vc0varrowoarrowvbackbackarrowboxpboxvcalculccheckoccheckpccheckvcerclepcerclevcheckocheckpcheckvcloseoclosepclosevquoteemailexpandviewinfolocationovalepovalev paral pinplusopluspplusvprintradioorightangleleftangledownloadspeceyeviewcreditpaymentfacebooktwitterinstagramyoutubecbackarrowoprintoshareowarningeditwrenchpinmaplocalizationchelpcalfullocvalideocclearocdeleteocaddocremoveocinfoodeletetwarningocalemptyocemailocfacebookoctwitterocfacebookpcinstagrampctwitterpcyoutubepgrid3x3twarningppdfthreesixtyarrow-blackarrow-whiteplay-btnfiltersearchextlinksquare
Terug naar Sea-Doo-nieuws

MISSIE 1 VOLTOOID VOOR BRP TIJDENS DE 2013 RED BULL STORM CHASE

Valcourt, Quebec, 8 februari 2013 – Sea-Doo-waterscooters van BRP hebben net een paar adrenalinerijke dagen achter de rug bij het ondersteunen van de openingswedstrijd van de 2013 Red Bull Storm Chase. Deze wedstrijd is het meest uitdagende windsurfevenement ter wereld, waarbij topsurfers geconfronteerd worden met de zwaarst mogelijke omstandigheden.

 

Als officieel partner had BRP een aantal Sea-Doo RXT 260 RS waterscooters als ondersteuningsvaartuig ter beschikking gesteld aan de veiligheidsteams. Een taak waarvoor deze waterscooters bij uitstek geschikt zijn dankzij het Intelligent Brake and Reverse-systeem (iBR), 's werelds eerste remsysteem op het water. Tien van de beste windsurfers ter wereld legden drie wedstrijdronden af op het Ierse schiereiland Maharees, waarbij ze stormwinden tot snelheden van 137 km/h en agressieve, 6 meter hoge golven moesten trotseren: een garantie voor veel spektakel.

 

De iBR-technologie van BRP werd op de proef gesteld toen surfer Robby Swift de lat bijzonder hoog legde met, volgens hoofdscheidsrechter Duncan Coombs, "...de idiootste, hoogste, langst uitgestelde en best gecontroleerde "push-loop forward" die ik ooit heb gezien". De plank van Swift brak bij de landing, maar in de wetenschap dat er altijd een Sea-Doo-waterscooter in de buurt was, durfden de surfers toch zulke gedurfde acties aan.

 

Na wat volgens een van de reporters "misschien wel de meest extreme dag in de geschiedenis van het windsurfen" was, gingen Marcilio Browne, Dany Bruch, Victor Fernandez, Robby Swift, Julien Taboulet en Thomas Traversa door naar de volgende Mission. BRP wacht nu, net als de windsurfers, op "Mission 2" en de volgende superstorm.

 

Bombardier Recreational Products Inc. (BRP), een private onderneming, is wereldleider in ontwerp, ontwikkeling, productie, distributie en marketing van gemotoriseerde recreatieve voertuigen. Het merk- en productgamma van BRP, dat in meer dan 100 landen wordt verkocht, bestaat onder andere uit Ski Doo- en Lynx-sneeuwscooters, Sea-Doo-waterscooters, Evinrude-buitenboordmotoren, Can-Am ATV's en side-by-side voertuigen, Can-Am Spyder roadsters en Rotax-motoren. BRP levert ook onderdelen en service aan eigenaars van Sea-Doo-boten en Johnson-buitenboordmotoren. BRP heeft wereldwijd ongeveer 6.800 mensen in dienst.

 

* Modelnamen kunnen voor internationale markten verschillen.

 

www.brp.com

 

Sea-Doo, Ski-Doo, Lynx, Evinrude, Johnson, Can-Am, Rotax, iBR en het BRP-logo zijn handelsmerken van Bombardier Recreational Products Inc. of haar dochtermaatschappijen. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

 

 

Voor informatie over de onderneming:

 

Johanne Denault

Manager Corporate Communications

Tel: +1 450 532 5173

johanne.denault@brp.com

 

Voor informatie over producten en merken:

 

Noord-Amerika:

Tim McKercher

Competition and Media Relations

Sea-Doo Products

Tel: +1 321 409 0519

tim@look-marketing.com

 

Internationaal:

Marc R. Lacroix

Director Product Management

Tel: +1 450 532 6413

MarcR.Lacroix@brp.com