MISSIE 1 VOLTOOID VOOR BRP TIJDENS DE 2013 RED BULL STORM CHASE

  Valcourt, Quebec, 8 februari 2013 – Sea-Doo-waterscooters van BRP hebben net een paar adrenalinerijke dagen achter de rug bij het ondersteunen van de openingswedstrijd van de 2013 Red Bull Storm Chase. Deze wedstrijd is het meest uitdagende windsurfevenement ter wereld, waarbij topsurfers geconfronteerd worden met de zwaarst mogelijke omstandigheden.

   

  Als officieel partner had BRP een aantal Sea-Doo RXT 260 RS waterscooters als ondersteuningsvaartuig ter beschikking gesteld aan de veiligheidsteams. Een taak waarvoor deze waterscooters bij uitstek geschikt zijn dankzij het Intelligent Brake and Reverse-systeem (iBR), 's werelds eerste remsysteem op het water. Tien van de beste windsurfers ter wereld legden drie wedstrijdronden af op het Ierse schiereiland Maharees, waarbij ze stormwinden tot snelheden van 137 km/h en agressieve, 6 meter hoge golven moesten trotseren: een garantie voor veel spektakel.

   

  De iBR-technologie van BRP werd op de proef gesteld toen surfer Robby Swift de lat bijzonder hoog legde met, volgens hoofdscheidsrechter Duncan Coombs, "...de idiootste, hoogste, langst uitgestelde en best gecontroleerde "push-loop forward" die ik ooit heb gezien". De plank van Swift brak bij de landing, maar in de wetenschap dat er altijd een Sea-Doo-waterscooter in de buurt was, durfden de surfers toch zulke gedurfde acties aan.

   

  Na wat volgens een van de reporters "misschien wel de meest extreme dag in de geschiedenis van het windsurfen" was, gingen Marcilio Browne, Dany Bruch, Victor Fernandez, Robby Swift, Julien Taboulet en Thomas Traversa door naar de volgende Mission. BRP wacht nu, net als de windsurfers, op "Mission 2" en de volgende superstorm.

   

  Bombardier Recreational Products Inc. (BRP), een private onderneming, is wereldleider in ontwerp, ontwikkeling, productie, distributie en marketing van gemotoriseerde recreatieve voertuigen. Het merk- en productgamma van BRP, dat in meer dan 100 landen wordt verkocht, bestaat onder andere uit Ski Doo- en Lynx-sneeuwscooters, Sea-Doo-waterscooters, Evinrude-buitenboordmotoren, Can-Am ATV's en side-by-side voertuigen, Can-Am Spyder roadsters en Rotax-motoren. BRP levert ook onderdelen en service aan eigenaars van Sea-Doo-boten en Johnson-buitenboordmotoren. BRP heeft wereldwijd ongeveer 6.800 mensen in dienst.

   

  * Modelnamen kunnen voor internationale markten verschillen.

   

  www.brp.com

   

  Sea-Doo, Ski-Doo, Lynx, Evinrude, Johnson, Can-Am, Rotax, iBR en het BRP-logo zijn handelsmerken van Bombardier Recreational Products Inc. of haar dochtermaatschappijen. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

   

   

  BRP STAPT UIT SPORTBOTENMARKT

  Valcourt, Quebec, 14 september 2012 – BRP heeft vandaag bekendgemaakt de sportbotenindustrie binnen enkele maanden te gaan verlaten. Als reden werd genoemd de sinds de financiële crisis alsmaar dalende bootverkopen, met name van sportboten.

   

  "Het is voor BRP een zware, maar noodzakelijke beslissing geweest, " sprak José Boisjoli, directeur en CEO.   "We hebben keihard gewerkt om onze sportbotendivisie te laten groeien ondanks een in 2007 ingezette sterke verkoopdaling. Maar we moeten nu onze R & D-capaciteiten en kapitaalinvesteringen richten op sectoren die meer groeipotentie hebben."

  BRP stapte in 1994 in de botenindustrie en kocht in 1995 de bedrijfsmiddelen van Celebrity Boats. De divisie verhuisde bij die gelegenheid naar Benton in Illinois (Verenigde Staten).

  "We hebben naar een koper voor onze sportbotendivisie gezocht, maar zijn daar niet in geslaagd," vertelde Boisjoli. "We hebben dus het besluit moeten nemen de productie van de modellen van het komende modeljaar niet te hervatten om redenen van seizoensgebonden productieplanningstechnische aard."

  Alle betrokken medewerkers zullen een goede overgangsregeling krijgen.

  BRP zal zijn klanten onderdelen blijven leveren en garantieaanspraken blijven honoreren.


  Bombardier Recreational Products Inc. (BRP), een private onderneming, is wereldleider in ontwerp, ontwikkeling, productie, distributie en marketing van gemotoriseerde recreatieve voertuigen. Het merk- en productgamma bestaat onder andere uit Ski Doo- en Lynx-sneeuwscooters, Sea-Doo-waterscooters en -boten, Evinrude- en Johnson-buitenboordmotoren, Can-Am ATV's en side-by-side voertuigen, Can-Am Spyder roadsters en Rotax-motoren. De producten van BRP worden in meer dan 100 landen verkocht.

  www.brp.com

  Sea-Doo, Ski-Doo, Lynx, Evinrude, Johnson, Can-Am, Rotax en het BRP-logo zijn handelsmerken van Bombardier Recreational Products Inc. of haar dochtermaatschappijen.